Future remnants

 

Screen Shot 2018-06-24 at 19.56.13Bekijk hier een presentatie

In deze serie werken onderzoek ik de esthetiek van het banale verder, vanuit de overtuiging dat een grotere appreciatie van het alledaagse en de staat van tevredenheid die daarvan het gevolg kan zijn een revolutionaire daad is. Revolutionair als in verzet tegen de ons constant aangeprate ontevredenheid die de overconsumptie op gang moet houden

Daar waar verpakkingskarton in mijn eerder werk de rol van drager en beïnvloeder vervulde, wordt het nu zelf onderwerp. Waar het banale louter aanleiding was voor de afbeelding, is het nu de oorzaak. Er is geen verdere context of anekdotiek meer nodig.

De gebruikte technieken en procedures resulteren in een gefossileerde suggestie, in voorlopig drie verschijningsvormen : prints op BFK Rives (48 x 56 cm) , “relieken” in natuurrubber (variabele afmetingen) en polyester reproducties (variabele afmetingen). Telkens in 1 exemplaar.

Deze vormen zijn potentiële toekomstige overblijfselen van ons tijdsvak. Bij het aanmaken van de relieken en gietvormen gaat het origineel verloren.

future-remnants-1

screen-shot-2017-02-11-at-21-27-53